Kubo L Terassivalaisin

295,00 

Kubo L terassivalaisin

Väri: valkoinen
Mitat: k 1100, l 580, s 330
Teho: 1 x max 35 W
Valonlähde: E27
Kotelointiluokka: 20
Paino kg: 6,7
Johdon pituus cm: 250
Materiaali: polyeteeni

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 306000U Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,

Kuvaus

Kubo L -terassivalaisin

Kolmesta erikokoisesta lomittaisesta kuutiosta muotoiltu Innolux Kubo on Eero Aarnion figuurimainen valaisin. Veistoksellinen lattiavalaisin on näyttävä sisustuselementti. Valonlähteenä 40 W:n pienoisloistelamppu. Kubo-perheeseen kuuluu myös kirkasvalolaite ja terassivalaisin. Terassivalaisimet on varustettu 3 metrin johdoilla.

Kolmesta erikokoisesta lomittaisesta kuutiosta koostuva Innolux Kubo on Eero Aarnion vuonna 2009 suunnittelema lattiavalaisin. Kubo on saatavilla kahdessa koossa ja tuoteperheeseen kuuluu myös kirkasvalolaite ja terassivalaisin (IP44).

Sisustusarkkitehti, professori h.c., s. 1932

Eero Aarnio on yksi suurista modernin kalustemuotoilun vaikuttajista Suomessa ja maailmalla. Tyypillistä Aarnion muotoilulle ovat leikkisät ja nerokkaan pelkistetyt muodot, materiaalit sekä raikkaat värit. Lisäksi hän tavoittelee suunnittelussaan taloudellisesti kestäviä ratkaisuja sekä esineen käyttäjän että sen valmistuksen kannalta. Aarnio tuli tunnetuksi 1960-luvulla lasikuidusta muotoilemistaan Pallo- ja Pastilli-tuoleista, joiden valmistus on jatkunut jo vuosikymmeniä. Uusia trendikkäitä sisustustavaroita, huonekaluja, valaisimia ja tekstiilejä syntyy Aarniolta vuodessa useita.

Aarnio on todennut muovin olevan hänelle läheinen materiaali, sillä se on yhtä taipuisaa kuin hänen mielikuvituksensa. Aarnio vertaa suunnittelutyötään palapelin kokoamiseen. Alkuun pöydällä tuntuu olevan liikaa palikoita, mutta ennen pitkää niiden välille löytyy logiikka, ja palat loksahtavat paikalleen. Aarnio on saanut useita merkittäviä palkintoja, muun muassa International Design Award of the A.I.D. (New York 1968) Pastilli-tuolista, Suomi-palkinto 2005, Compasso d’Oro- eli Kultainen harppi -palkinto Magisille suunnitellusta Trioli-tuolista (Italia 2008) sekä Pro Finlandia -mitali 2010. Aarnion töitä on pysyvässä näyttelyssä muun muassa New Yorkin nykytaiteen museossa (Museum of Modern Art), Lontoon Victoria and Albert Museumissa ja Weil am Rheinin Vitra Design Museumissa.

Eero Aarnio Kubo valaisin tarina