Flamingo valaisin

380,00 

Flamingo

Design Eero Aarnio

Valonlähteet:

2 x E27 9W, 806 lm LED -polttimo

Mitat:

Leveys  87 cm
Syvyys  26 cm
Korkeus 97 cm

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): 6430044610400 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Flamingo-valaisin

Flamingo on yhtä aikaa veistos ja valaisin. Lähes metrin korkuisena ja levyisenä se on näyttävä lisä mihin tahansa tilaan. Muotonsa ansiosta Flamingoa voi käyttää niin tilanjakajana kuin itsenäisenä sisustusobjektinakin.

Flamingo valaisee tasaisesti ja häikäisemättä, ja sen energiaa säästävien lamppujen teho riittää koko huoneen taustavalaistukseen. Flamingon kupu on valmistettu kokonaan kierrätettävästä materiaalista.

Eero Aarnio

Professori Eero Aarnio (s. 1932) on yksi huomattavimpia modernin huonekalumuotoilun edelläkävijöitä.

1960-luvulla Eero Aarnio alkoi käyttämään suunnittelussaan muovia, voimakkaita värejä ja orgaanisia muotoja, joka oli vastoin tuon ajan perinteisiä käsityksiä. Hänen ikonisiin luomuksiinsa kuuluvat Pallo (1963), Pastilli (1968) ja Kupla (1968), jotka ilmentävät popkulttuuria ja aikansa henkeä.

Aarnion töitä on esillä maailman arvostetuimmissa museoissa, kuten Victoria and Albert Museumissa Lontoossa ja MoMA:ssa New Yorkissa.

Sisustusarkkitehti, professori h.c., s. 1932

Eero Aarnio on yksi suurista modernin kalustemuotoilun vaikuttajista Suomessa ja maailmalla. Tyypillistä Aarnion muotoilulle ovat leikkisät ja nerokkaan pelkistetyt muodot, materiaalit sekä raikkaat värit. Lisäksi hän tavoittelee suunnittelussaan taloudellisesti kestäviä ratkaisuja sekä esineen käyttäjän että sen valmistuksen kannalta. Aarnio tuli tunnetuksi 1960-luvulla lasikuidusta muotoilemistaan Pallo- ja Pastilli-tuoleista, joiden valmistus on jatkunut jo vuosikymmeniä. Uusia trendikkäitä sisustustavaroita, huonekaluja, valaisimia ja tekstiilejä syntyy Aarniolta vuodessa useita.

Aarnio on todennut muovin olevan hänelle läheinen materiaali, sillä se on yhtä taipuisaa kuin hänen mielikuvituksensa. Aarnio vertaa suunnittelutyötään palapelin kokoamiseen. Alkuun pöydällä tuntuu olevan liikaa palikoita, mutta ennen pitkää niiden välille löytyy logiikka, ja palat loksahtavat paikalleen. Aarnio on saanut useita merkittäviä palkintoja, muun muassa International Design Award of the A.I.D. (New York 1968) Pastilli-tuolista, Suomi-palkinto 2005, Compasso d’Oro- eli Kultainen harppi -palkinto Magisille suunnitellusta Trioli-tuolista (Italia 2008) sekä Pro Finlandia -mitali 2010. Aarnion töitä on pysyvässä näyttelyssä muun muassa New Yorkin nykytaiteen museossa (Museum of Modern Art), Lontoon Victoria and Albert Museumissa ja Weil am Rheinin Vitra Design Museumissa.

 

Saatat myös pitää...