Ale!

Tupla Kupla

290,00 990,00 

Koko M

Pituus     580 mm
Leveys    280 mm,
Korkeus  530 mm

Vaihdettavat valonlähteet 3000K
3 x E14 470 lm led sisältyvät

Koko XL

Pituus     1350 mm
Leveys      630 mm,
Korkeus  1300 mm

Valonlähteet:

Vaihdettavat LED-valonlähteet
Sävy 3000K  sisältyvät
XL: 3 X 800 lm (E27-kanta)

Eero Aarnio design

Poista
Tuotetunnus (SKU): DB-M Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Kuvaus

Eero Aarnio piirsi Tupla Kupla -valaisimen vuonna 2000. Sitä yritettiin ensin puhaltaa lasista,
mutta vasta käyttämällämme muovitekniikalla saatiin onnistumaan sekä monimutkainen muoto
ja näyttävät koot, että tasainen ja häikäisemätön valo.

Tupla Kupla esiteltiin ensi kertaa vuonna 2003 Eero Aarnion 50-vuotisen taiteilijauran kunniaksi järjestetyssä näyttelyssä.

Tupla Kupla on saatavana pöytävalaisimena ja suurena, veistoksellisena lattiavalaisimena.
Tupla Kuplat on varustettu energiatehokkailla valonlähteillä, ja
valaisimen kupu on valmistettu täysin kierrätettävästä materiaalista.

Sisustusarkkitehti, professori h.c., s. 1932

Eero Aarnio on yksi suurista modernin kalustemuotoilun vaikuttajista Suomessa ja maailmalla. Tyypillistä Aarnion muotoilulle ovat leikkisät ja nerokkaan pelkistetyt muodot, materiaalit sekä raikkaat värit. Lisäksi hän tavoittelee suunnittelussaan taloudellisesti kestäviä ratkaisuja sekä esineen käyttäjän että sen valmistuksen kannalta. Aarnio tuli tunnetuksi 1960-luvulla lasikuidusta muotoilemistaan Pallo- ja Pastilli-tuoleista, joiden valmistus on jatkunut jo vuosikymmeniä. Uusia trendikkäitä sisustustavaroita, huonekaluja, valaisimia ja tekstiilejä syntyy Aarniolta vuodessa useita.

Aarnio on todennut muovin olevan hänelle läheinen materiaali, sillä se on yhtä taipuisaa kuin hänen mielikuvituksensa. Aarnio vertaa suunnittelutyötään palapelin kokoamiseen. Alkuun pöydällä tuntuu olevan liikaa palikoita, mutta ennen pitkää niiden välille löytyy logiikka, ja palat loksahtavat paikalleen. Aarnio on saanut useita merkittäviä palkintoja, muun muassa International Design Award of the A.I.D. (New York 1968) Pastilli-tuolista, Suomi-palkinto 2005, Compasso d’Oro- eli Kultainen harppi -palkinto Magisille suunnitellusta Trioli-tuolista (Italia 2008) sekä Pro Finlandia -mitali 2010. Aarnion töitä on pysyvässä näyttelyssä muun muassa New Yorkin nykytaiteen museossa (Museum of Modern Art), Lontoon Victoria and Albert Museumissa ja Weil am Rheinin Vitra Design Museumissa.

Lisätiedot

Koko

M, XL, XL IP44

Saatat myös pitää...